Back in business.

I’m back en wel met Next Bedrijfsartsen en Arbodienstverlening!!!

Next staat voor een persoonlijke en no-nonsense werkwijze, helder in communicatie en afspraken. Niet gebaseerd op verplichtingen, maar op meerwaarde. We zijn een unieke full-service arbo-dienstverlener, met een centrale rol voor (bedrijfs)artsen, maar alleen daar waar ze een toegevoegde waarde hebben. Daarnaast brengen we graag arbo en theater samen om organisaties aan het denken te zetten en vooral in beweging te brengen.


Ruim 2 jaar na de verkoop van De Bedrijfspoli heb ik de balans opgemaakt en zijn de ervaringen van de afgelopen jaren samen gekomen in een nieuw bedrijf.  

Voor mij was de belangrijkste reden voor de verkoop van De Bedrijfspoli dat ik zelf niet waar kon maken wat ik aan anderen verkocht, namelijk: “Als je dan toch tot je 70 ste door mag, dan het liefst met een glimlach”.

Hoewel De Bedrijfspoli als bedrijf supergoed liep, merkte ik dat ik mezelf aan het verliezen was en en daarmee ook mijn passie en drive verdwenen. Ik besloot om mijn hart te gaan volgen en de dingen te gaan doen die ik altijd al wilde doen. Met Arbo-on-Stage en Concept-on-Stage heb ik mooie producties kunnen maken, variërend van 20 shows rondom Duurzame Inzetbaarheid voor Ziekenhuis Rijnstate, een Jubilieumshow voor VCN in de Brabanthallen tot verschillende themashows voor de Rabobank, waaronder Cybercrime, met als gasten John van den Heuvel en Peter R. de Vries. Ook heb ik samen met de Fountainheads een eigen (uitverkochte) theatershow geproduceerd: “Uit bedwang”. Het waren bewogen jaren en jezelf op meerdere vlakken tegenkomen. Hoogtepunten maar ook uitdagingen…  

Nu ik ruim twee jaar verder ben heb ik voor mezelf de balans opgemaakt en kom ik tot de conclusie dat het maken van theatershows met inhoudelijke thema’s, het verbinden en aan het denken zetten van mensen en organisaties mijn voorkeur had.

Wel merkte ik hierbij steeds meer dat ik de medisch inhoudelijke kant en het ondernemerschap miste….mijn oude vak.  

Ineens wist ik het: Een nieuw bedrijf waarin alles samenvalt: een nieuwe vorm van arbodienstverlening waar ik vanaf nu mee start, de perfecte combinatie tussen ondernemerschap, creativiteit en passie.  

Ik ben klaar voor de volgende stap… Jullie ook?!  

Namens Next Bedrijfsartsen, tot snel!

Johan Spierings